1.000 de euro de la FIREA pentru bătrânii din Bucureşti

Primăria Bucureşti continuă seria de ajutoare prin acordarea a 5.000 de lei bucureştenilor care au împlinit vârsta de 100 de ani, se arată într-un proiect de hotărâre care va fi prezentat în cadrul şedinţei Consiliului General din 22 noiembrie.

O plachetă onorifică şi un premiu în valoare de 5.000 de lei persoanelor vârstnice cu reşedinţa sau domiciliul în municipiul Bucureşti, care au aniversat cel puţin 100 de ani de viaţă prin proiectul Vieţi Centenare.

Loading...

Premiul va fi oferit din bugetul Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucureşti.

Proiectul arată că în Bucureşti sunt 34 de persoane care au peste 100 de ani, iar valoarea totală a premiilor se ridică la 170.000 de lei.

“Pentru fiecare an în curs estimăm că aproximativ 20 de seniori vor împlini vârsta de 100 de ani, şi astfel acest proiect va avea un impact bugetar anual de 80.000 de lei”, se mai arată în proeictul de hotărâre a CGMB.

Veste uriasa: se va putea iesi la pensie la 56 de ani! De cand se face modificarea

Noua lege a pensiilor vine cu modificari importante ce vizeaza varsta de pensionare.

Astfel, femeile vor putea iesi la pensie mult mai repede decat in prezent. Potrivit actului normativ, angajatele care au realizat stagiul minim de cotizare si au nascut 3 copii, pe care i-au crescut pana la varsta de 16 ani, vor putea beneficia de o reducere a varstei de pensionare cu 6 ani.

In plus incepand cu al patrulea copil, se va mai adauga cate un an in plus la reducerea varstei de pensionare.

Astfel, o femeie care a realizat stagiul minim de cotizare si a nascut si crescut 4 copii se va putea pensiona cu 7 ani mai devreme, adica la varsta de 56 de ani.

In prezent varsta legala de pensionare este de 65 de ani la barbati si 63 de ani la femei.

Loading...