8 boli și afecțiuni grave, care se văd imediat pe piele. La ce trebuie să fii atent?

Problemele de sănătate pot fi ușor identificate prin aspectul nostru, iar pielea noastră este unul dintre principalii indicatori.

De aceea este atât de important să fim conștienți de semnalele pe care pielea ni le poate da. In acest articol punem împreună cele mai frecvente probleme ale pielii care pot apărea dacă există ceva rău în interiorul corpului.

Loading...

8. Pete închise

Petele întunecate care au apărut brusc pe piele pot fi un simptom al insuficienței suprarenale sau al bolii Addison. Persoanele cu această boală pot simți dureri în mușchi și articulații și își pot pierde pofta de mâncare. Ei au tensiune arterială scăzută și zahăr scăzut în sânge.

Toate aceste simptome pot fi extrem de periculoase. Dacă le aveți, adresați-vă imediat unui medic.

7. Bucăți de piele albe

Boala în care pielea își pierde pigmentarea se numește vitiligo. Se dezvoltă atunci când celulele numite melanocite sunt ucise de sistemul imunitar al organismului, determinând zona pielii să devină albă, deoarece celulele nu mai produc pigment. Vitiligo poate fi consecința insuficienței suprarenale. Este mai bine să faceți o întâlnire cu un endocrinolog sau dermatolog.

6. Erupții

Orice erupție bruscă pe piele arată că există ceva în neregulă cu corpul tău. Ar putea fi o alergie la alimente, produse chimice de casă, medicamente sau chiar o boală contagioasă, cum ar fi varicela.

În orice caz, este mai bine să vă adresați unui medic, deoarece reacțiile alergice pot duce la consecințe foarte grave, cum ar fi sindromul Stevens-Johnson sau sindromul Lyell. Varicela, pe de altă parte, poate provoca complicații, în special la adulți.

5. Edeme

Dacă aveți edeme în fiecare zi, merită să vedeți un endocrinolog deoarece acestea pot fi un semn de hipotiroidism. Această afecțiune poate apărea atunci când glanda tiroidă nu produce cantități suficiente de hormoni.

Următoarele simptome pot însoți această boală: pielea uscată, edemele feței și ale membrelor, pierderea părului, unghiile fragile și creșterea în greutate. Dacă le aveți, vizitați imediat un medic.

4. Un număr mare de alunițe noi

Există numeroase motive pentru care alunitele pot apărea pe piele. Unul de bază este ereditatea. Dacă părinții dvs. au unele mari, puteți avea și dvs. Alte motive pot fi expunerea la lumina ultravioletă excesivă sau dezechilibrul hormonal.

În cele mai multe cazuri, alunițele sunt inofensive. Dar dacă numărul lor crește rapid, acestea sunt dureroase, sau se schimbă în culoare și dimensiune, este un motiv pentru a vizita un medic.

3. Acnee, puncte negre, pori înfundați

Există multe motive pentru acnee: prea mult ulei pe piele care înfundă porii faciali, dezechilibru hormonal sau probleme de digestie.

Acneea este întotdeauna o consecință. Desigur, este necesar să se asigure o îngrijire adecvată a tenului facial. Cu toate acestea, pentru a scăpa de ea, ar trebui să găsiți mai întâi motivul. Și acest lucru se poate face numai de către un specialist.

2. Fragmentarea pielii uscate

Motivele pentru fragmentarea pielii uscate pot fi deficitul de vitamine, dezechilibrul hormonal, reacția alergică, dermatita seboreică, psoriazisul și alte câteva boli.

Atunci când descuamarea este extinsa și însoțită de alte simptome, aceasta poate fi un semn al unei boli grave. Dar chiar dacă nu este, merită să vedeți oricum un doctor.

1. Transpirație excesivă

Dacă vă aflați într-un spațiu bine ventilat, cu o temperatură optimă și nu sunteți nervos, atunci nu ar trebui să transpirați ca și cum ați alerga într-o cursă de maraton.

Motivul pentru transpirație excesivă poate fi gușa difuză toxică, sau boala Graves, o boală autoimună care afectează tiroida. Ca o consecință, pielea devine mai subțire și se irită constant. Dacă vi se întâmplă ceva similar, consultați un medic cât mai curând posibil.

Loading...