A început să spună că îl aude pe Dumnezeu și nimeni nu a știut ce se întâmplă cu ea mulți ani. Cine îi vorbea, de fapt…

Atunci când o femei a devenit extrem de religioasă, oamenii din jurul său au început să își dea coate, mai ales că nu înțelegeau de ce s-a schimbat peste noapte.

Unii oameni devin religioși în urma unor experiențe care le schimbă complet viața. Pierderea unei persoane dragi, o problemă mare de sănătate sau personală sunt principalele cauze care îi determină pe oameni să apeleze mai des la biserică și la Dumnezeu.

Loading...

Iar o femeie al cărei nume nu a fost dezvăluit pentru a fi protejată a început să le spună celor din jurul său că îl aude pe Dumnezeu. Aceasta, deși nu trecuze prin niciun eveniment major în viața sa, le-a mărturisit apropiaților că simte că îl aude des pe Dumnezeu, care îi dă anumite sfaturi. În vârstă de 48 de ani, deodată a devenit extrem de religioasă, ascultând ce credea că îi transmită Dumnezeu să facă ori să spună.

Așa a încdeput să creadă că este trimisa lui Dumnezeu pe Pământ și să simtă specială.

După mai mulți ani în care a continuat să spună aceste lucruri, aceasta a intrat în atenția cercetătorilor de la Universitatea Berna din Elveția. Oamenii de știință credeau inițial că este vorba despre o afecțiune psihică, însă au avut o mare surpriză atunci când au aflat despre ce este vorba, potrivit metro.co.uk.

Femeia a primit de la cercetătorii Universității din Berna toată atenția necesară pentru a afla cauza sunetelor care îi schimbaseră viața radical. În urma unui RMN, medicii specialiști au descoperit ce se întâmpla cu femeia, de fapt.

Din păcate, nu era vorba despre un miracol așa cum era credea și nu fusese binecuvântată. Sursa sunetelor pe care le auzea era o tumoare care i se dezvolta în creier. Din cauza tumorii, apăreau și vocile pe care le auzea și care îi vorbeau uneori ore în șir.

Tumoarea era amplasată pe cortexul auditiv, zona în creier în care se procedează zgomotele din jur pe care le auzim. Medicii au ajuns la concluzia că avea tumoarea încă de la vârsta de 13 ani, atunci când, de altfel, a început să și manifeste un interes deosebit pentru religie.

„Credem că e foarte posibil ca tumoarea să îi fi provocat pacientei acele simptome de natură religioasa”, a afirmat un cercetător despre cazul femeii care a suferit o intervenție chirurgicală care i-a salvat viața.

Loading...