Așa se prepară renumita prăjitură franțuzească Mille Feuille – O delicatesă cu cremă de vanilie

Ingrediente

1 pachet de aluat pentru foietaj

Loading...

zahăr

apă

Ingrediente pentru cremă

500 ml lapte

esență de vanilie după gust

3 gălbenușuri

125 g zahăr

10 g amidon

50 g făină

100 g unt

Cum se prepară?

Pune aluatul de foietaj într-o tavă tapițată cu hârtie de copt, apoi unge cu apă și presară cu zahăr. Acoperă cu o altă hârtie de copt și pune deasupra o altă tavă. Apasă puțin tava de deasupra – astfel, foietajul nu va crește în timpul coacerii.

Bagă la copt pentru 15 minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade. Scoate din cuptor, ia tava și hârtia de copt de pe aluat, apoi întoarce-le, presară și această parte cu zahăr, pune hârtia de copt și tava din nou pe deasupra și mai lasă la cuptor timp de 10 minute.

Pentru cremă, pune la fiert 350 ml lapte. Între timp, bate gălbenușurile cu ajutorul unui mixer și apoi amestecă cu zahărul, esența de vanilie și toarnă încet și laptele rămas (150 ml). Laptele trebuie să fie la temperatura camerei. Toarnă această compoziție la laptele fiert și amestecă până obții o cremă groasă.

Taie aluatul de foietaj copt în 3 părți egale. O foaie las-o întreagă, iar celelalte două taie-le în 5 bucăți egale – așa va fi mai ușor să tai prăjitura. Pune foaia întreagă prima și unge-o cu jumătate din cremă, apoi pune pe deasupra cele 5 bucăți tăiate și unge cu cealaltă jumătate de cremă. Pe deasupra pune celelalte 5 bucăți de foi tăiate.

Poți unge prăjitura cu puțină cremă păstrată mai devreme sau poți înveli cu ciocolată topită albă. Poți orna cu zahăr pudră și o glazură preparată cu puțină apă și zahăr, peste care pui puțină ciocolată topită sau o glazură făcută din cacao și puțină apă.

Trebuie să lași prăjitura peste noapte la frigider – doar a doua zi o poți servi.

Poftă bună!

Loading...