BĂUTURA care îți distruge FICATUL. Cât de des o consumi?

O femeie numita Mary Alwood din Anglia bea constant Red Bull pentru a se putea descurca cu programul ei ocupat. Viata ei era foarte haotica si avea nevoie de un plus de energie pentru a termina totul la timp.

La inceput, consuma 1-2 cutii pe zi. Toleranta ei a crescut in timp, si ajunsese la 20 de cutii pe zi. Purta marimea XL la haine la inceput, dar a progresat la XXXL in ceva vreme, apoi ajungand la spital pentru dureri insuportabile datorate ficatului.

Loading...

RMNul a descoperit faptul ca ficatul ei era foarte mare. Doctorii au presupus ca acest lucru se datoreaza consumului excesiv de alcool. Pe de alta parte, Mary consuma alcool foarte rar, si analizele au confirmat acest lucru.

Analizele, de asemenea, au confirmat si faptul ca avea ficatul gras, datorat cantitatii excesive de zahar din Red Bull. Pe langa asta, mai aveam si 2 fibroame, unul de marimea unei mandarine, altul de marimea unui bob de strugure.

Mary a incetat imediat sa consume Red Bull si a inceput sa consume cam 6.5 litri de apa pe zi. Datorita procesului de detoxifiere, a avut schimbari importante in starea psihica o perioada, alaturi de tremuraturi, dar in curand si-a revenit.

Mary spune ca nu a fost atenta la avertismentele despre efectele secundare ale Red Bull, incat a continuat sa-l consume in cantitati crescatoare dupa ce incepuse, pentru ca a avut un efect similar cu heroina asupra organismului ei.

Acuma vrea sa spuna lumii ca Red Bull are aceleasi efecte asupra corpului si mintii ca nicotina si alcoolul. Alte mancaruri bogate in zahar, care cauzeaza aceleasi probleme sunt: sucul de rosii din comert, supa la conserva, iaurtul, fructele uscate, si batoanele “fitness”.

In ciuda faptului ca alcoolul este principala cauza a ficatului gras, este foarte important sa stiti ca zaharul in exces are aceleasi efecte, si duce la acumularea de grasime in ficat. De asemenea, creste riscul de diabet, obezitate, si de dezvoltare a cancerului.

Alte probleme datorate consumului excesiv de zahar

1. Ai zilnic poftă de ceva dulce

Cu cât mănânci mai mult zahăr, cu atât vei avea mai des poftă de dulciuri. Pofta de dulciuri duce la consumul de dulciuri – şi uite aşa te afli într-un cerc vicios. Pofta aceasta nu se datorează doar faptului că papilele tale gustative s-au obişnuit cu gustul, ci şi pentru căzahărul creează dependenţă.

2. Te simţi obosită pe parcursul zilei

Este primul şi cel mai important semnal ca ai început să consumi prea mult zahăr, susţin specialiştii. Aceasta stare de oboseală care nu trece nici după o noapte de somn odihnitor este legată de cantitatea de zahăr pe care o consumi zilnic. Mai mult, cu cât consumi mai mult zahăr, cu atât ţi se reduce, în timp, capacitatea de a simţi plăcere în momentul consumului.

Nivelul de energie este stabil atunci când nivelul zahărului în sânge este stabil.Când consumi prea mult zahăr, nivelul zahărului în sânge duce la scăderi şi creşteri ale energiei. Un alt efect negativ al consumului excesiv de zahăr? Cel mai probabil nu consumi suficiente proteine şi fibre, ambele nutrienţi foarte importanţi pentru susţinerea energiei.

3. Tenul îţi dă bătai de cap

Zahărul îţi afectează şi pielea, aşa că ai toate şansele să te confrunţi cu acnee sau ten uscat. Multe persoane sunt sensibile la creşterea nivelului de insulină din zahăr – care declanşează probleme ale pielii precum acneea sau rozacee. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poţi face dacă ai probleme cu pielea, este să-ţi monitorizezi dieta.

Dacă mănânci prea mult zahăr, încearcă să renunţi pentru câteva zile, iar schimbările nu vor întârzia să apară.

Loading...