Ce se întâmplă dacă mâncați 3 ouă pe zi? Veți fi surprinși de rezultate

Nu cu mulți ani în urmă, organizațiile de sănătate au avertizat și recomandat ca oamenii să nu consume cantități mari de ouă, din cauza nivelului ridicat de colesterol. Din fericire, toate aceste acuzații au fost greșite și s-a dovedit în final că acestea sunt foarte sănătoase.

Un singur ou conține 180-186 mg de colesterol, iar ficatul poate regenera zilnic între 1000 și 2000 mg de colesterol zilnic. Acest lucru înseamnă că ficatul este capabil să se adapteze consumului de ouă.

Loading...

Motive pentru a consuma mai multe ouă pe zi:

Colesterol – ouăle conțin colesterol, dar nu din cel dăunător. Acest tip de colesterol este benefic și încurajează organismul să producă mai multă vitamina D și hormoni, precum testosteron și estrogenul cortizol.

Colină – dacă aveți lipsă de colină veți fi expuși la bolile de ficat și la daune musculare. Acest nutrient este, de asemenea, cunoscut pentru stimularea creierului și a memoriei.

Vedere – datorită nivelului ridicat de luteină și zeaxithină, ouăle vă vor proteja ochii împotriva razelor UV.

Mușchi – spre deosebire de carne, acestea nu conțin grăsimi și aciditate, dar conțin aceeași cantitate de proteine.

Oase – vitamina D permite o mai bună absorbție a calciului în oase, iar ouăle sunt bogate în vitamina D.

Scăderea în greutate – după consumare vă veți simți plini pentru o lungă perioadă de timp. Dacă veți consuma ouă la micul dejun, veți pierde în greutate, reducându-vă grăsimile din corp. Acest lucru este demonstrat de Colegiul American de Nutriție.

Loading...