Ce se întâmplă în organism atunci când renunți la pâine? Veţi rămâne surprinşi

Ce se întâmplă în organism atunci când renunți la pâine? Vei rămâne surprins de ce vei afla. Cu toţii ştim că pâinea este o componentă a dietei occidentale și o găsim în mai toate restaurantele şi în aproape orice familie.

Ştiaţi că pâinea asigură în jur 20% din totalul caloriilor consumate, la nivel mondial? Da, așa este! Până la urmă, nu este nimic rău în a consumă o cantitate mică de pâine, uneori, și eventual pregătită în casă… Cu toate acestea, experţii ne atrag atenţia asupra consumului zilnic de pâine procesată.

Loading...

Veţi rămâne surprinşi când veți afla ce se întâmplă dacă pur și simplu nu mai consumăm pâine…

Veţi pierde în greutate.

În primul rând, pierderea în greutate se datorează scăderii nr. de carbohidrați (glucide) din dietă și a eliminării excesului de apă. De asemenea, scăderea nr. de carbohidraţi din meniul zilnic reduce senzaţia de foame şi veți mânca mai puţin.

Kilogramele încep să se topească rapid atunci când reduceți semnificativ carbohidrații din dietă. Experţii spun că atunci când glicdele sunt stocate în corp sub formă de glicogen, fiecare gram de glucide înmagazinează apă.

Reducând consumul de carbohidraţi se va reduce și stocul de glicogen din organism, astfel că veţi pierde foarte apa în exces şi câteva kg bune pe cântar…

La început, este posibil să vă simţiți obosiţi sau extenuaţi.

Senzaţia se îmbunătățește ulterior. Sursa principală de energie pentru creier o constituie glucidele. Experţii susţin că atunci când se reduce consumul de glucide, creierul începe să obosească mai repede, din cauza scăderii nivelului de glicogen.

De îndată ce scade nivelul de glicogen, organismul începe să descompună grăsimile pentru a-și procura energia. Apar acele mici fragmente de carbon numite cetone. Pot apărea simptome de respiraţie urat mirositoare, gură uscată, oboseală, stare de slăbiciune, ameţeală, insomnii şi gândire înceţoşată.

Senzaţia este asemănătoare cu cea a gripei. Din fericire, în scurt timp corpul se obișnuiește să folosească cetonele ca și combustibil principal şi simptomele de mai sus dispar.

Probleme digestive

Cercetările recente au arătat că un rol esențial în aportul de fibre din alimentaţia vestică îl are consumul de cereale integrale. Iniţial, o dietă scăzută în pâine ar putea reduce considerabil cantitatea de fibre, astfel că poate interveni constipaţia.

Din fericire, există înlocuitori precum fibrele din legume și salate şi fructele mai puţin dulci. Fibrele pot ajuta la stabilizarea nivelului de de zahăr din organism, scad riscul obezităţii şi stimulează procesele de digestie. Optați pentru fibrele din cereale integrale (fulgii de ovăz sunt o alternativă excelentă), legume și semințe / oleaginoase.

Stare inițială de anxietate, urmată de o claritate în gândire

Carbohidrații, fie că sunt integrali sau rafinaţi, cresc nivelul neurotransmiţătorului stării de bine şi de fericire, cunoscut sub numele de serotonină. De aceea, dacă veţi renunţă complet la glucide, eliminând chiar şi cerealele integrale, puteţi avea o uşoară stare de anxietate şi de diminuare a stării de bine.

Totodată, nivelul de energie se va reduce considerabil în primele zile. Dacă sunteţi împătimiţi ai activităţii fizice, s-ar putea să rămâneți fără energia necesară. Renunţarea totală și bruscă la carbohidraţi poate duce la scăderea puterii şi a forţei.

Ulterior, după doar câteva zile (3-5 zile), corpul se adaptează şi va începe să folosească grăsimile pentru energie. Atunci când se întâmplă acest lucru, apare o claritate deosebită în gândire şi o putere de concentrare mai mare. Adaptarea poate fi dificilă la început, dar ulterior lucrurile merg spre mai bine.

Pâine nu este musai un aliment necesar şi este recomandat să o consumați cu moderație sau chiar să o eliminați complet din alimentație dacă doriți să slăbiți. Optați pentru pâinea pregătită în casă.

Loading...