Ceapa rosie iti topeste varicele. Cum se prepara remediul naturist care face minuni

Varicele reprezintă dilatații patologice și permanente ale venelor ce aparțin sistemului venos superficial, situate în majoritatea cazurilor la nivelul membrelor inferioare.

Varicele au culoarea albăstruie și se formează din cauza unei insuficiențe venoase. Venele membrelor inferioare sunt prevăzute cu valve unidirecționale, care asigură circulatia sângelui către inimă de jos in sus.

Loading...

Dacă aceste valve își pierd capacitatea de antireflux, venele se dilată și apar varicele.

Varicele sunt mai frecvente la femei, 60% dintre acestea prezentând semne ale bolii la vârste cuprinse între 20 și 50 de ani.

Varicele sunt favorizate de factori de mediu sau care țin de stilul de viață: o profesie care impune statul prelungit în picioare (profesori, vânzători, stomatologi, frizeri, etc.); efortul muscular intens și prelungit (halterofili) sau trepidațiile, căldura și umiditatea excesivă; obezitatea care, pe lângă surplusul de greutate care apasă asupra membrelor inferioare, prin tulburările neuro-endocrine și metabolice pe care le implică, adâncește leziunile peretului venos; sarcina, prin creșterea presiunii intraabdominale; factori genetici, prezenți în peste 80% din cazuri.

Telangiectaziile sunt vene foarte mici, usor vizibile, care nu se pot palpa, localizate in special in straturile superficiale ale pielii. Venele reticulate sunt mai mari decat telangiectaziile, dar mai mici decit cele varicoase. Deasemenea, sunt putin simptomatice si de obicei nu necesita decat tratament cosmetic.

Tratamentul cu ceapa rosie poate fi urmat de bolnavii cu varice care nu vor sa apeleze la ajutorul bisturiului, dar si de cei care au incercat, fara succes, numeroase remedii. Pentru varice, tratamentul dureaza o luna si, dupa 30 de zile de pauza, procedura trebuie repetata, pana cand varicele dispar.

Cum se prepara leacul: Ingrediente: – 600 ml suc de ceapa rosie – 300 g miere de salcam. Preparare: Ceapa se toaca foarte marunt, apoi se stoarce printr-un tifon des.

Sucul obtinut se toarna intr-o sticla; dupa aceea, se adauga mierea si ingredientele se amesteca foarte bine, pana cand preparatul se omogenizeaza. Leacul se pastreaza la frigider. Dupa fiecare masa principala, din acest preparat luati cate 50 gr, de doua ori pe zi. Tratamentul trebuie urmat, fara intrerupere, timp de o luna.

Loading...