Cele mai bune metode pentru a curăța simplu și usor tot aragazul

Cum cureți simplu și ușor tot aragazul? După o zi în care am gătit mult, toate știm ce dezastru rămâne în bucătărie. Vase murdare, plită murdară, iar dacă ai pregătit ceva la cuptor, despre interiorul acestuia nici nu mai vorbim.

Indiferent despre ce ar fi vorba, de la grăsime peste tot sau mâncare arsă, și nu vrei să folosești produse toxice din comerț, avem pentru tine o rețetă de curățare bio, cu ingrediente simple pe care orice gospodină le are acasă.

Loading...

Cum cureți ușor geamul de la cuptor sau aragaz?

Nu trebuie să îți cumperi un aragaz nou ca să poți să te bucuri din nou de un aspect plăcut și curat. Tot ce ai de făcut este să te înarmezi cu puțină răbdare și cu o șurubelniță.

Deschide ușa cuptorului și caută balamalele ce țin ușa de aragaz. Trebuie să le blochezi, trăgând de ele spre tine cu ajutorul unei șurubelnițe. Apoi îndepărtează cu grija șuruburile din partea laterală a capacului și începe să tragi geamul cu pricina. Îl poți curăța cu soluții speciale.

Minunea e gata și nu îți mai rămâne decât să pui componentele la loc și să te asiguri că balamalele sunt puse în poziția inițială. De acum nu mai trebuie să privești cu părere de rău dacă aragazul se murdărește și are aspect neplăcut, căci trucul acesta cu siguranță îți e mai mult decât util.

Aragazul este probabil unul dintre obiectele din bucătărie pe care îl folosești zilnic.

Cum cureți ochiurile de la aragaz sau plită?

După ce gătești foarte mult sunt șanse mari ca aragazul să fie foarte murdar: stropii și resturile de mâncare cad pe ochiuri și pe grătar și se ard, devenind extrem de greu de curățat.

În mod normal, pentru a le curăța, te chinui și pierzi mult timp frecându-le cu diverse soluții. Știați însă că le puteți face lună foarte ușor, fără a ridica practic un deget?

Tot ce trebuie să faceți este să introduceți ochiurile într-o pungă cu închidere ermetică în care ați pus în prealabil o soluție cu bicarbonat de sodiu sau praf de amoniac.

Lăsați-le așa timp de câteva ore, după care clătiți.

Veți observa că murdăria se desprinde singură, fără să depuneți niciun efort. Aceeași metodă se poate aplica pentru grătarele aragazului, asta dacă găsiți pungi suficient de mari pentru ele. Puteți folosi cu succes soluțiile de mai sus și pentru curățarea cuptorului – vor dizolva grăsimea ușor și rapid.

Loading...