Cheesecake din brânză de vaci

Timp de preparare: 180 de minute

Cantitate obținută: 12 porții, 398 kcal/porție

Loading...

Rețeta cheesecake-ului din brânză de vaci e tocmai potrivită atunci când nu aveți la îndemână crema mascarpone sau alt deliciu. Gustul diferă un pic, însă o să vă uimească plăcut. Cel mai bine este să luați o brânză grasă în locul celei granulate.

Ingrediente

200 g biscuiți dulci

50 g zahăr

100 g unt

1 kg brânză

210 g zahăr pudră

45 g făină

5 ouă

1 linguriță de coajă de lămâie rasă

1 linguriță de esență de vanilie

125 ml frișcă

Cum se prepară?

Acoperiți cu hârtie pentru copt tava cu marginile detașabile și topiți untul în cuptorul cu microunde. Mărunțiți biscuiții alături de zahăr și adăugați untul. Amestecul trebuie să vă amintească de nisipul umed. Turnați-l în tavă și tapisați cu el marginile ei cu o lingură sau spatulă de aluminiu. Lăsați-l la frigider pentru o oră.

Încălziți cuptorul până la 180 de grade și bateți brânza cu un mixer până la o consistență limpede și omogenă. Adăugați făină, zahăr pudră, ouă, frișcă, esență de vanilie, coajă de lămâie rasă și amestecați din nou. Esența de vanilie poate fi înlocuită cu zahăr vanilinat. La final trebuie să obțineți un aluat.

Turnați compoziția în tava rece și dizolvați bulele de aer formate. Coaceți timp de 15 minute și, după ce micșorați temperatura până la 120 grade, coaceți timp de 1 oră și 45 de minute.

Lăsați cheesecake-ul să se răcească la temperatura camerei și apoi lăsați-l la frigider pentru o noapte întreagă. Îl puteți decora cu praf de ciocolată, mure proaspete, caramel sau dulceață.

Loading...