Cheesecake din dovleac

Timp de preparare: 150 de minute

Cantitate obținută: 16 porții, 387 kcal/porție

Loading...

S-a făcut simțită și toamna, iar alături de ea a apărut pe tarabe și în magazine dovleacul. Pentru a-i bucura pe cei ai casei, am decis să pregătesc ceva gustos, și anume cheesecake din dovleac. Datorită cantității de ierburi aromate, vom obține un gust intens și deosebit. Consistența acestuia e fină, dar și densă. Aveți grijă ca piureul din dovleac să nu fie lichid, altfel veți obține un haos în loc de cheesecake.

Ingrediente

150 g biscuiți

3 linguri de zahăr brun

60 g unt

1 linguriță și jumătate de scorțișoară măcinată

Trei sferturi de linguriță de sare

700 g cremă de brânză

400 g piure de dovleac

3 ouă

1 gălbenuș

Un sfert de pahar de smântână

1 pahar și jumătate de zahăr

O jumătate de linguriță de ghimbir măcinat (uscat)

2 linguri de făină

1 linguriță de esență de vanilie

Cum se prepară?

Pentru a pregăti primul strat aveți nevoie de cei mai obișnuiți biscuiți, iar un gust deosebit este oferit de către biscuiții de ghimbir. Mixați-i cu ajutorul unui robot de bucătărie – trebuie să obțineți aproape două pahare.

Lăsați cuptorul să se încălzească până la 180 de grade.

Adăugați zahăr brun, o jumătate de linguriță de scorțișoară și o jumătate de linguriță de sare în compoziția cu biscuiți, după care amestecați împreună cu untul topit în cuptorul cu microunde. La final vom obține un amestec ca în imaginea de mai jos, care trebuie să se lipească odată ce îl presăm cu degetele. Dacă este nevoie, mai adăugați unt.

Acoperiți cu hârtie pentru copt tava în care veți coace și ungeți cu unt marginile. Turnați amestecul din biscuit și tapisați-l uniform în tavă. Lăsați tava la frigider pentru 5 minute, iar mai apoi în cuptor pentru 10 minute. Acoperiți cu folie de aluminiu.

Bateți crema de brânză împreună cu piureul din dovleac, ouă, gălbenuș, smântână, zahăr, o linguriță de scorțișoară, o jumătate de linguriță de ghimbir măcinat, un sfert de linguriță de sare și făină. Dacă aveți cuișoare sau nucșoare, puteți adăuga un pic – veți avea numai de câștigat. Amestecați până la omogenizarea ingredientelor, după care adăugați esența de vanilie.

Turnați compoziția în tava cu cheesecake și coaceți timp de o oră și jumătate. Orientați-vă după culoarea aurie a cheesecake-ului.

După ce s-a răcit pe masă, lăsați-l la frigider pentru 4 ore sau o noapte întreagă.

Rețeta a fost adaptată de pe blogul Tasty kitchen.

Loading...