Cu ce spălăm frigiderul pentru a fi ca nou, fără mirosuri neplăcute şi fără pete de mâncare?

Cu ce spălăm frigiderul pentru a fi ca nou? Vezi cum poți scăpa de mirosurile neplăcute şi de petele enervante de mâncare – Întrucât intră în contact cu tot felul de alimente și ingrediente, pe care le găzduieşti mai mult sau mai puţin timp, frigiderul poate aduna o mulţime de bacterii.

Vezi cum se poate curăța eficient frigiderul…

Loading...

În mod ideal, frigiderul ar trebui curăţat săptămânal – dar câți dintre noi respectăm această regulă?

Dacă sunteți o persoană precaută şi iubiți curățenia, dacă înveliți toate castronaşele şi oalele cu mâncare în folie alimentară sau în folie de aluminiu, atunci termenul de curățare al frigiderului se poate prelungi – puteți curăța frigiderul o dată la două săptămâni.

Cum curăţăm eficient frigiderul?

În interior: nu este recomandat să folosiți produse menajere de curăţat, pentru că pot fi toxice sau pentru că pot lăsa un miros specific în frigider, miros ce se poate impregna și alimentelor.

Pentru a curăța frigiderul „ca la carte”, acesta trebuie dezgheţat complet. Scoateți toate produsele din frigider. Cel mai bine este să folosiți o soluţie de oţet de vin şi apă şi să freci bine cu un burete. La sfârşit, se şterge cu o cârpă uscată, fără a mai fi nevoie să clăteşti.

În exterior: există în magazine produse speciale pentru spălat frigiderul pe exterior, aşa că de această dată nu mai este nevoie să improvizezi; din când în când, poți să treci ușor cu aspiratorul şi pe la condensator – praful tinde să se acumuleze în acel loc, ceea ce va conduce în timp la o evacuare mai slabă a căldurii.

Alte trucuri

Soluţia de oţet cu apă e suficientă pentru a scoate orice miros din frigider. Dacă totuși vi se pare că mirosul neplăcut persistă, puteți încerca și următoarele trucuri:

tăiați în două o lămâie și puneți ambele părți în frigider

puneți în frigider o cutiuţă cu bicarbonat de sodiu – poate absorbi mirosurile neplăcute

Alte trucuri de curăţenie

sarea elimină aspectul mat: de multe ori, geamurile, mai ales geamurile de la bucătărie şi de la balcon, au un aspect mat, din cauza prafului, a aburilor, a picăturilor de ulei și grăsime; aceste urme dispar cu ușurință dacă foloseşti sare grunjoasă; dizolvă sare grunjoasă în oţet alb şi apă şi freacă geamurile cu un burete uşor abraziv

uleiul de busuioc alungă muştele: cu ajutorul uleiului esenţial de busuioc veți putea alunga enervantele muște, astfel că nu vor mai lăsa urme de murdărie pe geamuri; tot ce trebuie să faceți este să adăugați câteva picături de ulei de busuioc într-un vas în care ați turnat oţet alb;

oţetul va îndepărta murdăria şi va degresa sticla geamului, iar busuiocul va alunga muştele şi insectele nedorite

bicarbonatul înlătura petele de vopsea: dacă geamul este pătat cu vopsea, care s-a și întărit între timp, foloseşte o soluţie formată dintr-un pahar normal de apă fierbinte (250 ml) de apă fierbinte şi o lingură de bicarbonat de sodiu; se înmoaie o cârpă în această soluţie şi se freacă pata de vopsea până când aceasta dispare

Loading...