CUM AJUTĂM ORHIDEEA SĂ ÎNFLOREASCĂ DIN NOU? METODA CORECTĂ!

Orhideea este floarea preferată a românilor, așa că nu greșesc dacă spun că se găsește și în casa ta. Este o plantă ușor de crescut și, dacă are condițiile propice, înflorește chiar și de trei ori pe an.

Cu răbdarea treci și marea! Așa spune un proverb, iar acesta se aplică în cazul orhideei. Pe lângă răbdare, trebuie să respecți și câteva reguli, destul de simple aș spune eu.

Loading...

IATĂ CARE SUNT!

RĂDĂCINA TREBUIE ÎNGRIJITĂ
Dacă rădăcinile orhideei sunt în stare bună și planta va înflori curând. Pune planta într-un ghiveci cu orificii laterale.

LUMINA ESTE IMPORTANTĂ

Orhideei îi place lumina, însă nu să fie expusă direct la soare. Pune-o într-o cameră luminoasă, ferită de bătăile directe ale razelor soarelui. Pulverizează pe ea, periodic, apă, cea mai bună este cea de ploaie!

CUM O UDĂM

Iarna, se udă o dată la 1-2 săptămâni, iar vara, de câteva ori pe săptămână. Mai poți verifica prin coloritul plantei. Când frunzele au nuanța verde sidefiu, înseamnă că e momentul să o uzi.

TEMPERATURA PROPICE

Temperatura care este pe placul orhideei variază între 15 și 18 grade Celsius noaptea și 20-25 de grade Celsius ziua.

FERTILIZAREA

Orhideea trebuie să se hrănească, așa că trebuie să achiziționezi fertilizanți speciali pentru orhidee, care vor ajuta planta să aibă flori noi.

Deci, acum ai aflat ce ai de făcut, pentru a avea cea mai frumoasă orhidee!

Loading...