Cum sa folosesti bicarbonatul pentru a scapa de piatra de pe dinti

Bicarbonatul de sodiu este un compus chimic sub forma unei pudre albe. Nu este folosit doar in domeniul culinar, ci si ca produs de cosmetica.

Pentru combaterea tartru­lui dentar, apelati cu mare incredere la bicarbo­natul de sodiu!

Loading...

Efectuati spa­laturi bucale regulate cu un amestec de apa calduta si bi­carbonat de sodiu (1 lingurita de bicarbonat la 1 paharel de apa). Repetati procedeul de 2-3 ori, scuipand apa dupa fiecare utilizare. si clatiti-va, ulterior, gura cu apa de la robinet.

Un periaj corect al dintilor ajuta la prevenirea formarii acestui tartru dezagreabil, pentru ca este mai bine sa fie indepartat progresiv, pe masura ce apare. Spalaturile bucale regulate cu bicarbonat de sodiu sunt un mod de combatere cat se poate de natu­ral si de eficient.

Poate fi folosit ca scrub pentru faţă şi corp. Se face o pastă din bicarbonat şi apă, se masează blând pielea. Este de ajutor şi celor cu acnee. Adaugă o ceaşcă de bicarbonat în baie şi vei avea o piele mai catifelată. Este bun şi împotriva psoriazisului.

Două linguriţe de bicarbonat de sodiu în cada bebeluşului vor ajuta la dispariţia iritaţiei provocate de pampers. Gargara cu o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu în apă îţi împrospătează respiraţia, dar şi previne apariţia aftelor bucale şi ajută la vindecarea lor.

Pune puţin bicarbonat în şamponul tău şi vei scăpa de problemele pielii sau ale părului gras. Un amestec de apă caldă, puţină lămâie şi bicarbonat de sodiu împrospătează părul celor care au dread-ur

Loading...