Cum vă puteți îmbunătăți memoria și recupera vederea? Acest condiment bate toate recordurile

Proprietățile vindecătoare ale rozmarinului erau cunoscute încă înaintea erei noastre. Ca și în prezent, el era utilizat în multe domenii. Apropo, studenții din Grecia Antică purtau coronițe din rămurele de rozmarin în timpul lecțiilor, deoarece aroma lui îi ajuta să rețină mai bine informațiile. De asemenea, rozmarinul este benefic pentru persoanele, care au pierdut parțial simțul mirosului, capacitatea de a vorbi sau vederea.

Doctorul Mark Moss, șeful catedrei de psihologie din cadrul Universității din Northumbria, a hotărât să realizeze un experiment, prin care să identifice proprietățile folositoare ale rozmarinului. Voluntarii au fost împărțiți în 2 grupuri. O grupă a fost trimisă într-o încăpere, în care au fost puse rămurele de rozmarin, iar pe cealaltă — într-o cameră fără ele. Apoi subiecții au fost testați.

Loading...

Cei care au inspirat aroma rozmarinului au îndeplinit excelent sarcinile. De asemenea, în sângele acestor oameni a fost identificată o concentrație ridicată de 1,8-cineol. Acest compus este prezent în uleiul de rozmarin. Anume el are acțiune asupra memoriei omului. Însă aceasta nu este totul…

Rozmarinul se adaugă în mâncare în caz de oboseală fizică, stres, depresie și tulburări nervoase. De asemenea, el stimulează secreția sucului gastric și îmbunătățește digestia.

Uleiul esențial de rozmarin are efect antiseptic. El este utilizat pentru tratarea acneei și plăgilor.

Infuzia apoasă de rozmarin și levănțică contribuie la recuperarea memoriei și vederii. Ea este utilizată în tratamentul afecțiunilor cardio-vasculare și este indicată îndeosebi persoanelor care au suferit accidente vasculare cerebrale.

Administrarea internă de infuzie din rămurele de rozmarin contribuie la tratarea afecțiunilor căilor respiratorii superioare.

Rozmarinul este eficient în combaterea și profilaxia diabetului zaharat.

Este contraindicat să adăugați rozmarinul în mâncare și să-i inhalați aroma, dacă suferiți de epilepsie, alergie și hipertensiune arterială. Nu se recomandă să fie utilizat de gravide și copiii mici.

Dacă doriți, puteți pune apă și o rămurică sau ulei esențial de rozmarin într-o sticlă cu pulverizator, după care să pulverizați soluția obținută în jurul locului dumneavoastră de muncă. În primul rând, acest lucru vă va ajuta să vă concentrați mai bine. Iar în al doilea rând, va curăța aerul, deoarece rozmarinul are efect antiseptic.

Și, de asemenea, adăugați acest condiment în mâncare. El îi oferă un gust intens, picant și ușor amar. Va fi pe placul dumneavoastră!

Dacă acest articol v-a fost de folos, distribuiți-l și prietenilor voștri. Permiteți-le și lor să afle mai multe lucruri despre această mirodenie!

Fiți sănătoși!

Loading...