E sezonul ei: Rețetă pentru Prăjitură cu mere, fără blat și fără zahăr

Această prăjitură seamănă foarte mult cu „prăjitura leneșă”, care se face din mere și griș. Unii o numesc „prăjitura magică” deoarece se prepară singură, în sensul că blatul crește direct în cuptor.

Nu se prepară cu aluat, ci se folosesc straturi de făină și straturi de mere rase, zemoase, care înmoaie făina.

Loading...

Varianta pe care v-o prezentăm este mai sănătoasă și mai dietetică, potrivită îndeosebi pentru copii. Nu conține zahăr, precum cea clasică, nici făină albă, ci făină de nuci/migdale și făină integrală.

Prăjitura va avea un gust mult mai bun dacă veți folosi un amestec din mai multe tipuri de cereale integrale.

Prăjitură cu mere fără blat – rețetă

Ingrediente

250 g de nuci/migdale măcinate

250 g de făină de cereale

10 mere

1 lingură de ulei

scorțișoară, după gust

Cum se prepară?

Pentru această rețetă este indicat să folosiți mere naturale, zemoase și dulci.

Dacă merele provin dintr-o sursă de încredere, nu le mai curățați de coajă. Spălați-le bine, apoi luați șapte dintre ele și dați-le pe răzătoarea cu găuri mari.

Adăugați peste ele uleiul și scorțișoara, amestecați compoziția și împărțiți-o în două.

Într-un bol separat, amestecați făina de nuci/migdale cu făina de cereale. Puteți adăuga și bucăți mai mari de nuci sau migdale, pentru a da prăjiturii o textură mai crocantă. Împărățiți cantitatea în 3 părți egale.

Într-un vas yena sau într-o altă tavă cu diametru mic (30x20cm), așezați un strat de făină. Deasupra așezați un strat de mere rase, unul de făină, din nou mere și la final ultimul strat de făină.

Curățați apoi celelalte 3 mere de coajă și dați-le pe răzătoarea mică. Amestecați-le cu puțină scorțișoară și așezați-le peste stratul de făină, pe toată suprafața vasului.

Coaceți prăjitura în cuptorul încins, circa 45 de minute, sau până când se înmoaie bine stratul de făină, iar merele se rumenesc puțin deasupra.

Loading...