Face bani acasă călcând hainele altora

Alina Roxana Fîcea, o mămică din Târgu Jiu, a avut idea de a începe o afacere care să nu necesite deplasarea la un loc de muncă. Practic, ea face bani de acasă călcând hainele altora.

Mămica din Târgu Jiu și-a început afacerea din luna septembrie, ea gândind că prin serviciul oferit, de a călca hainele altora, sare în ajutorul altor femei care nu au timp să se ocupe de acest aspect.

Loading...

Ea şi-a cumpărat o staţie performantă de călcat, a dat sfoară-n ţară ți părin intermediul rețelelor de socializare, iar primele comenzi au şi venit din prima zi de activitate.

Tânăra spune că s-a inspirit după ce a auzit de astfel de servicii în marile oraşe, Bucureşti, Timişoara, Cluj, şi s-a gândit că poate încerca o afacere de acest gen şi la Târgu Jiu.

„Am văzut şi în alte oraşe că se practică. Mie îmi place, ideea chiar mi-a venit călcând. Calc pentru soţ, pentru frate. Programul l-am adaptat după programul fetiţei la grădiniţă. Numai eu mă ocup, soţul mă ajută la comenzi, la ridicare, la livrare”, a mărturisit Alina Fîcea, din Târgu Jiu, pentru pandurul.ro.

„Asta este o investiţie mai mică, cu fonduri proprii. Am pornit cu paşi mici, dar îmi doresc să meargă. Am cumpărat o staţie de călcat şi o masă de călcat. Cel mai greu de călcat sunt cămăşile, de asta am luat şi o masă de călcat mai bună, mai scumpă, se vede că la capăt are nişte chestii care se ridică pentru umeri. Am investit undeva la 2.000 de lei”, a mărturisit Alina Fîcea.

Tarifele pentru călcatul rufelor nu sunt exagerat de mari şi pot fi adaptate în funcţie de nevoi. De exemplu, cei care optează pentru un abonament lunar de călcat rufe vor plăti 20 lei pe kg pentru minim 10 kg de rufe pe lună, iar dacă se optează pentru un pachet ultra tariful este de 130 lei pe opt kilograme de rufe.

„Preţul se stabileşte pe kilogramul de haine. Dacă merge, mai angajez, vedem. Am pachet ocazional cu 22 lei pe kilogram. Înainte să dau drumul, am testat piaţa. Am întrebat în grupul mămicilor dacă ar fi binevenită o astfel de afacere la noi şi feed-back-ul a fost extrem de pozitiv”, a mai spus tânăra mămică.

În categoria rufelor ce pot fi călcate de Alina intră rochii, fuste, cămăşi, pantaloni, tricouri, hăinuţe copii, pijamale, lenjerii de pat, perdele şi draperii.

Loading...