FARA COACERE: Rețetă pentru Prăjitura Cuburi de Lapte – un desert rapid care va deveni obisnuinta in casa ta

Ingrediente

1 pachet foi de pandișpan de cacao

Loading...

1 litru lapte

100 grame amidon (sau făină)

4 linguri de zahăr

150 grame ciocolată albă

250 grame unt

150 grame zahăr

Glazură:

200 grame ciocolată cu lapte

5 linguri cu lapte

3 linguri cu zahăr

150 grame unt

Cum se prepară?

Nu, nu încingeți cuptorul, de data asta nu aveți nevoie de el! Amidonul (sau făina) se amestecă cu 4 linguri de zahăr și se adaugă o cană de lapte, treptat, ca să nu facă cocoloașe. Restul de lapte se pune la fiert, se pune ciocolata albă ruptă în bucăți și se lasă la fiert. Când începe să fiarbă, se dă focul mic și se adaugă amidonul dizolvat în lapte. Se ține pe foc amestecând continuu ca să nu se prindă de oală.

O să fie destul de îngroșată atunci când dați cu lingura pe fundul oalei și se vede. Se lasă la răcit la temperatura camerei, după care se pregătește crema de unt. Acesta se mixează bine cu zahărul până devine o cremă. Ulterior, se adaugă în crema de lapte, mixând până se omogenizează bine.

Pentru glazură, se pun toate ingredientele (ciocolata ruptă bucăți, laptele, zahărul și untul) într-un vas pe baie de aburi. Nu trebuie să fiarbă, ci doar să se topească. Amestecați până devine cremă și apoi lăsați să se răcească. Când s-a răcit, mixați bine ciocolata și treceți la asamblarea prăjiturii.

O foaie de pandișpan, cremă de lapte, glazură de ciocolată și tot așa de 4 ori. La sfârșit se termină cu voie bună și cu poftă de-o prăjitură absolut delicioasă.

Loading...