Folosește cojile de la banane ca să scapi de acnee! Metoda mai ieftină decât orice cremă

Cu siguranță cojile de banană ajung la coș și la tine acasă, însă vei renunța la acest obicei de îndată ce vei realiza ce minuni pot face pentru tenul tău. Cojile de banane conțin numeroase vitaminte, A, B, C și E, dar și zinc, mangan și fier, care previn infecțiile.

Astfel, folosită extern pentru aplicății topice, coaja de banană are următoarele proprietăți:

Loading...

• Asigura un peeling ușor al pielii care scoate toxinele acumulate în pori.

• Are efect antiseptic foarte eficient pentru vindecarea suprainfectiilor porilor.

• Are efect antioxidant.

• Conține enzime care hidratează pielea.

• Conține amidon, care îndepărtează excesul de sebum din porii pielii.

Modalitatea 1: Tratament doar cu coajă de banană

Prima modalitate, și cea mai simplă, presupune doar folosirea unei coji de banană. Taie coajă în bucățele și freacă pielea cu ea timp de 10 minute după curățarea cu apă. Ai grijă să eviți contactul cu ochii. Lasă pulpă să se absoarbă în piele timp de 20 de minute, după care spală-te pe față cu multă apă. Repetă procedeul de două sau trei ori pe zi.

Modalitatea 2: Coajă de banană și ovăz

Pune în mixer o coajă de banană împreună cu 3 linguri de zahăr și ½ cană de ovăz și amestecă bine. Aplică pastă obținută pe pielea fetei. Masează tenul cu mișcări circulare blânde. Nu aplică preparatul pe pielea sensibilă din jurul ochilor! Menține pastă pe piele timp de 10 minute, după care clătește-te bine cu apă călduță și aplică o crema hidratanta (de preferat, fără ulei). Repetă pașii în fiecare zi.

Modalitatea 3: Coajă de banană și turmeric

Turmericul deține atât proprietăți antibacteriene cât și antiinflamatorii. Împreună, cele două ingrediente reduc edemul și iritatia și au efect antiseptic. Pune în mixer o coajă de banană și paseaz-o bine, după care amestecă pastă de coajă de banană cu o cantitate egală de praf de turmeric și puțînă apă. Masează pielea fetei cu această pastă și las-o apoi să acționeze timp de 15 minute. La final, clătește față cu apă călduță și aplică o crema hidratanta fără ulei. Repetă procedeul în fiecare zi.

Loading...