Iată cum scoți rufele călcate direct din mașina de spălat – Trucul genial care face înconjurul lumii

Probabil nu ai timp să calci rufele după ce le-ai scos din mașina de spălat. Din fericire, există o soluție revoluționară care vă va ajuta la reducerea cutelor de pe haine și vor arăta ca noi. Iată o metodă simplă şi eficientă pentru a scăpa de problema călcatului rufelor și pentru a economisi timpul atât de prețios.

Vei fi uimit să descoperi că, doar cu ajutorul câtorva cuburi de gheaţă, această problemă este rezolvată fără bătăi de cap. Urmărind imaginile, vei vedea cum poţi beneficia de rufele care „se calcă singure…”

Loading...

Tot ceea ce trebuie să faci este să pui hainele în maşina de spălat, ca de obicei. În plus, va mai trebui doar să adăugi câteva cuburi de gheaţă (2, maxim 3) peste haine, înainte de a începe programul de spălare.

Ce părere aveți despre această metodă? O veți încerca sau folosi?

Aşa păstrezi hainele neşifonate! 3 sfaturi pe care să le urmezi
Vrei să ai hainele aranjate la dungă şi fără cute, dar fierul de călcat nu-ţi este cel mai bun prieten? Iată mai jos câteva trucuri la care să apelezi pentru ca munca ta să fie cât mai uşoară!

Tratamentul cu aburi în locul fierului

Pentru hainele care se şifonează uşor, setează maşina de spălat pe un număr mai mic de rotaţii şi evită programul care include stoarcerea. Apoi, aşază hainele pe umeraşe şi lasă-le să se usuce. Înainte de a împacheta hainele, după ce s-au uscat, este indicat să le calci.

În acest fel nu se vor boţi prea rău atunci când le vei purta. Dacă nu ai un fier de călcat la dispoziţie, atârnă hainele pe umeraşe în baie şi dă drumul la apă fierbinte. Aburul format va face cutele hainelor să dispară. De asemenea, dacă ai o maşină de spălat performantă, le poţi pune ude în uscătorul de rufe, le scoţi fierbinţi şi după ce le împătureşti, vor arăta ca şi cum ar fi gata călcate.

Aşază hainele pe categorii

În dulap, pe rafturi nu aranja hainele în prea multe straturi, pentru că se vor şifona şi vor ocupa mai mult spaţiu. Aşază-le în funcţie de categoria căreia îi aparţin, adică tricouri la tricouri şi bluze groase la bluze groase.

Pune-le pe cele grele şi pe cele mai puţin predispuse la şifonare la baza rafturilor, iar pe cele fragile deasupra.

Pune-le pe umeraşe

Fii „nechibzuit” când vine vorba de achiziţionarea umeraşelor. Cu cât ai mai multe, cu atât mai bine.

Încearcă să pui câte un articol pe umeraş, pentru că astfel vei găsi mai uşor ceea ce cauţi şi nu vei mai deranja celelalte haine. Păstrează vestimentaţia care se mototoleşte uşor pe umeraşe (precum pantalonii, costumele, cămăşile şi hainele de iarnă).

Înainte să le aşezi pe umeraşe, încheie fermoarele, nasturii şi potriveşte curelele sau accesoriile de pe haine.

Loading...