Laptele praf si supa de oase fac minuni pentru bolnavii de osteoporoza

Este posibil sa nu realizati ca aveti osteoporoza pana in momentul aparitiei unei fracturi sau pana cand veti observa o schimbare evidenta in postura dumneavoastra.

De fapt, unii oamenii pot suferi o pierdere osoasa masiva fara sa realizeze acest lucru. Durerile de spate, cauzate de schimbarile ce au loc la nivelul vertebrelor, pot fi primul semn ca ceva este gresit.
Oasele noastre sunt in mod constant reconstruite, pe tot parcursul vietii.

Loading...

Oasele sunt alcatuite din colagen, o proteina care ofera cadrul de baza si fosfat de calciu, un mineral care intareste structura osoasa. Cea mai mare schimbare in densitatea osoasa la femei intervine la 5-7 ani de la menopauza.

Cum diagnosticam osteoporoza?

Exista doua metode simple prin care poti creste aportul de calciu in alimentatie. Prima consta in adaugarea de lapte praf in preparatele culinare – o lingurita cu lapte praf contine de zece ori mai mult calciu decat laptele normal – iar cea de-a doua consta in adaugarea de otet in supa de oase (2-3 linguri), in special cea din picioare de vaca, porc sau pui. Se consuma zilnic cam 100 de mililitri, ca adaos la supa zilnica sau ca atare. Otetul va dizolva mai mult calciu din oase.

Loading...