„Otrava cu care trăim” – ne otrăveşte zilnic şi nici măcar nu suntem conştienţi de acest lucru

Utilizaţi balsam de rufe? Ei bine, dacă răspunsul este da, veţi fi foarte dezamăgiţi, pentru că veţi afla că plătiţi un preţ mare pentru haine frumos mirositoare. Ştim cu toţii că reclamele cu balsamuri pentru rufe prezintă adesea o imegine de confort, prospeţime şi dulceaţă.

Dar adevărul urât este că majoritatea emolienţilor conţin o listă lungă de toxine şi substanţe chimice cunoscute, care pot intra în corp prin piele şi prin inhalare, provocând o mulţime de probleme de sănătate, în special copiilor.

Loading...

Emolienţii sunt formaţi din substanţe chimice vătămătoare, combinate cu o doză consistentă de parfum. Chimicalele aromelor sunt deosebit de dificil de eliminat, deoarece acestea au fost proiectate să se agaţe de ţesături, astfel ca mirosul să rămână pe haine.

Aceasta se numeşte „fragrance substantivity”, care descrie cât de mult un parfum durează pe o anumită suprafaţă şi modul în care acesta este afectat de temperatură, umiditate, precum şi alte condiţii.
Acestea sunt cele mai comune subtanţe chimice toxice, găsite în toate balsamurile:

Alfaterpinolul – acesta este un produs chimic toxic periculos, care poate provoca multe probleme de sănătate, cum ar fi: amețeli, dureri de cap, foame, pierderi de memorie.

Acetatul de benzil – această substanță toxică are legătură cu cancerul pancreatic. Vaporii ei pot fi iritanţi pentru ochi și căile respiratorii și pot fi, de asemenea, absorbiţi prin piele.

Alcoolul benzilic – poate provoca multe probleme de sănătate, cum ar fi: tulburări ale sistemului nervos central, dureri de cap, greață, vărsături, amețeli și scăderi dramatice ale tensiunii arteriale.

Cloroformul – o neurotoxină cancerigenă puternică, care poate provoca multe probleme de sănătate, cum ar fi: pierderea conștienței, greață, dureri de cap, vărsături, și /sau amețeli, somnolență.

Linaloolul este un narcotic, ce cauzează probleme respiratorii și provoacă pierderea coordonării musculare.

Acestea sunt motivele pentru care ar trebui să evitaţi balsamurile şi să folosiţi alternative naturale, care sunt mult mai sigure şi mai eficiente.

Cum să prepari un balsam de rufe natural la tine acasă?

Acest balsam de rufe organic folosește ingrediente simple, precum bicarbonatul de sodiu și oțetul alb, două produse utilizate în întreaga lume ca soluții de curățare naturale. Prin combinarea celor două, obții un balsam eficient care lasă rufele curate și moi.

Ingrediente

2 căni apă (500 ml)

1 cană oțet (250 ml)

1/3 cană bicarbonat de sodiu (66 g)

6 picături de ulei esențial, la alegere

Pasul nr. 1

Diluează o cană de oțet alb în două părți de apă și toarnă amestecul într-un vas.

Pasul nr. 2

Adaugă bicarbonatul de sodiu cu atenție. Încearcă să nu verși nimic. Nu uita că acesta creează un efect efervescent care va fi mai puternic dacă adaugi tot bicarbonatul deodată.

Pasul nr. 3

Amestecă toate ingredientele cu o lingură până se dizolvă tot. Adaugă apoi picăturile din uleiul esențial preferat, pentru a oferi hainelor un parfum plăcut.

Pasul nr. 4

Adaugă balsamul în mașina de spălat, la fel cum procedezi și cu produsele din comerț.

Pasul nr. 5

Spală hainele în mod normal, apoi întinde-le pe sârmă pentru a vedea diferența.

Loading...