Pâinea BIBLICĂ Ezekiel, sau pâinea Lui Dumnezeu! Tot ce trebuie să știi despre acest aliment minune!

Pâinea Ezekiel sau pâinea biblică este pâinea realizată conform versetului de la Iezechiel 4, 9:

„Ia-ți grâu și orz, bob și linte, mei și alac (specie de grâu foarte rezistentă, cu un singur bob în spic, ce se cultivă în regiunile muntoase), toarnă-le într-un vas și-ți fă din ele atâtea pâini, câte zile ai să șezi culcat pe partea stângă; că trei sute nouăzeci de zile ai să mănânci din ele“.

Loading...

Rețeta:

• 1/2 cana de faina de orz

• 1/4 cana faina de boabe de fasoale sau bob

• 1/4 cana faina de mei

• 1 cana faina de greu Spelta

• 1/2 cana faina de linte

• 1/4 cana ulei de masline extravirgin presat la rece

• 1 lingura de sare

• 1 lingura de maia

Nutriţioniştii vorbesc de aşa-numita proporţie divină a mineralelor, vitaminelor şi a celorlalte componente ale plantelor şi seminţelor. Dacă de exemplu din bobul de grîu se separă coaja, dînd la o parte tărîţea, atunci pîinea nu mai este integrală, ci devine din ce în ce mai albă.

Dacă din drobul de sare se separă mineralele şi se consumă numai clorura de sodiu, se strică proporţia divină dacă se consumă numai clorura de sodiu (eventual cu antiaglomeranţi bonus).

În momentul în care NaCl este asimilată în organism, molecula va încerca să revină la formula iniţială absorbind din corpul nostru respectivele minerale şi cauzînd un rău în felul ăsta.

La fel şi cu zahărul, trebuie să fie cît mai “original” posibil, pentru sănătate (de preferat să fie luat direct din legume şi fructe).

Orice plantă, fruct, orice fel de seminţe am mînca, trebuie să le mîncăm aşa cum le-a lăsat Dumnezeu ca să obţinem maximul lor de eficienţă.

Se crede că rețeta biblică de pâine a fost menită să ajute pe oameni să supraviețuiască foametei în timpul asediilor viitoare. Anumite cereale, cum ar fi orzul și meiul, au fost considerate de-a lungul istoriei un fel de mâncare a omului sărac.

Aceste boabe pot rezista perioadelor de secetă sau îngheț, iar atunci când sunt germinate și combinate cu alte boabe, devin o sursă de proteine complete, excelente pentru hrana populației, scrie ziaruldesanatate.ro.

De ce trebuie să consumi Pâinea Ezekiel sau pâinea Biblică?

Este probabil cel mai sanatos sortiment de paine fiind facuta din ingrediente organice. Contine cereale integrale incoltite cu un nivel de vitamine si nutrienti mai mare. Nu contine zahar, nu are foarte multe calorii si are si un indice glicemic mic datorita cerealelor integrale.

Loading...