Planta minunata pe care o ai acasă şi care te OTRĂVEŞTE. Tu ştii ce flori ai?

Ştiai că există o plantă pe care o avem în casă dar care ne poate otrăvi extrem de rapid şi uşor?

Leandrul, căci despre el este vorba, are flori cu un miros deosebit şi cu o varietate mare de culori, ceea ce îl face o plantă adorată de multă lume. Însă… ştii cât de otrăvitor este?

Loading...

Au existat numeroase situații în care animalele de companie (câini, pisici) au mâncat frunze și crengi de leandru, iar veterinarii nu au mai putut să facă nimic ca să-i salveze.

Încă un motiv în plus pentru care această plantă nu ar trebui să o ținem în casă este faptul că este un pericol real pentru cei mici, care pot mesteca frunzele sau florile… un gest care le poate face extrem de rău copiilor.

Leandrul este un arbușt de origine mediteraneeană care face flori superbe până spre sfârșitul toamnei și este una dintre plantele care pot fi folosite cu succes pentru înfrumusețarea spațiului de locuit, fie în ghivece dar și în grădini (doar în perioada caldă a anului).

În anumite condiții de interior, cu destulă lumină și udat constant el poate înflori și în altă perioadă a anului.

Spre deosebire de alte plante, leandrul nu este pretențios în privința luminii. El nu trebuie să primească foarte multă lumină de la soare reușind să se dezvolte pe propriile puteri. Totuși, dacă plantarea se poate face într-un loc însorit atunci leandrul se va dezvota mai armonios și mai rapid. Bineînțeles, dacă se dorește o înflorire mai bogată un fertilizant va ajuta și mai bine acest proces.

Leandrul este o plantă decorativă dar este o folosită și în industria farmaceutică. Aceasta conţine o substanţă activă utilizată pentru cardiaci. Substanța poate fi periculoasă în cantități mai mari dar nu se pune problema când vine vorba despre leandrul crescut ca plantă decorativă. Frunzele leandrului nu trebuie consumate crude cunoscându-se cazuri în care substanța toxică din acestea a afectat copii sau animale. Tocmai pentru că sucul plantei este otrăvitor acesta este folosit în prepararea otrăvurilor pentru șoareci. De asemenea, frunzele uscate de leandru se pot așeza pe podea, peste cartoane sau ziare, lucru care ajută la îndepărtarea insectelor.

Leandrul este destul de rezistent dar are nevoie de puţină atenţie, deoarece nu iubește temperaturile scăzute sau stagnarea apei. Pentru cei ce doresc un arbușt veșnic verde este o soluție de luat în seamă dar atunci când temperaturile scad el va fi adus în interior, transplantat la nevoie, pentru a putea fi menținut în viață.

Loading...