Prăjitură cu cremă și nucă – este atât de delicioasă încât toată lumea va crede că a fost făcută de un cofetar de renume

Ingrediente pentru foi

3 albușuri

Loading...

2,5 linguri zahăr

o jumătate de lingură de făină

50 g nuci măcinate sau alune

Ingredientele de mai de sus sunt pentru o foaie de tort, de aceea pentru cele 3 foi le vom tripla.

Ingrediente pentru crema de vanilie

3 gălbenușuri de ou

10 linguri de zahăr

2 linguri de făină

2 plicuri de zahăr vanilat

350 ml lapte

170 g unt

Ingrediente pentru crema crocantă

350 g frișcă

200 g zahăr

120 g nuci tăiate mărunt sau alune

Cum se prepară?

Pregătește crema de vanilie: pune într-un vas gălbenușurile, zahărul, făina, zahărul vanilat și laptele, amestecă până va fi fără cocoloașe și fierbe la foc mic până devine o compoziție cremoasă. Lăsă crema să se răcească.

Între timp freacă untul și adăugă crema rece lingură cu lingură.

Pregătește foile: bate albușurile cu mixerul, adaugă zahărul și bate până ce devine o spumă albă imaculată. Adaugă făina și nucile, apoi amestecă totul cu grijă. Pune aluatul într-o formă de copt tapițată cu hârtie de copt și coace în cuptorul preîncălzit la 170 de grade, timp de 20 de minute.

După ce s-a copt prima foaie, las-o să se răcească, și pregătește și celelalte 2 foi. E bine să pregătești foile pe rând, deoarece lucrând cu spumă din albuș trebuie să ai grijă să nu se taie.

Pregătește crema crocantă: topește zahărul într-un vas până devine caramel și îl toarnă-l imediat pe o foaie de copt. Se va întări foarte repede. Acoperă cu o altă foaie de copt și cu un sucitor zdrobește caramelul.

Trebuie să ai grijă să nu îl zdrobești până devine praf sau bucăți prea mici, pentru că asta va fi partea crocantă a prăjiturii. Bate frișca, apoi amestec-o cu bucățile de caramel și cu nucile (sau alunele).

După ce ai pregătit totul, începe asamblarea tortului. Unge prima foaie cu 1/3 din crema de vanilie și o parte din crema crocantă. Pune deasupra a doua foaie, peste care mai unge o parte din crema de vanilie și o parte din crema crocantă.

Pe deasupra pune și ultima foaie, pe care o vei înveli cu crema de vanilie rămasă, și crema crocantă rămasă, peste care presară nuci. Pune la frigider pentru cel puțin o oră, după care o poți servi.

Poftă bună!

Loading...