Prăjitură sufleu ”Zebră” cu dovleac – prăjitura sezonului, nu o ratați!

Vă prezentăm o rețetă de prăjitură deosebit de delicioasă și apetisantă, cu vedeta acestui sezon – dovleac. Pe lângă aromă și gust puternic, dovleacul are și numeroase beneficii pentru sănătate, întărind imunitatea. Prăjitura-sufleu cu dovleac este un desert fascinant, ce cucerește imediat. Este perfect atât pentru o cină de familie, cât și pentru o întâlnire cu prietenii.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

Loading...

-50 g de zahăr

-1 ou

-200 g de făină

-1 linguriță praf de copt

-100 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

-400 g de dovleac

-2 ouă

-50 g de zahăr

-1 lingură amidon de cartofi

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURA CU BRÂNZĂ

-400 g de ricotta

-2 ouă

-2 linguri de zahăr

-1 lingură amidon de cartofi

MOD DE PREPARARE

1. Pregătiți aluatul: topiți untul. Lăsați-l să se răcească puțin, apoi amestecați-l cu oul și zahărul.

2. Adăugați făina cernută și praful de copt. Amestecați. Obțineți un aluat neted și omogen.

3. Aranjați aluatul pe un fragment de hârtie de copt. Întindeți-l într-un blat. Aranjați blatul cu tot cu hârtie într-o formă de copt detașabilă (cu diametrul de 24-26 cm). Dați forma la frigider pentru 30 de minute.

4. Dați dovleacul prin răzătoare. Fierbeți-l într-o cratiță cu puțină apă timp de 5 minute. Amestecați periodic. Scurgeți lichidul în exces și lăsați-l să se răcească.

5. Faceți din dovleac un piure. Puteți folosi robotul de bucătărie.

6. Adăugați 2 gălbenușuri, zahărul și amidonul. Amestecați.

7. Bateți albușurile, până obțineți o spumă cu vârfuri stabile. Amestecați spuma de albușuri cu piureul de dovleac.

8. Pregătiți umplutura cu brânză: amestecați ricotta cu gălbenușurile, zahărul și amidonul. Bateți albușurile spumă și încorporați-le în amestecul pregătit.

9. Preîncălziți cuptorul până la temperatura de 180°C. Aranjați umpluturile în straturi alternative, precum în imaginea de mai jos.

10. Alternați straturile, până veți folosi toată umplutura. Aveți grija ca umplutura să nu depășească bordura din aluat.

12. Acoperiți prăjitura cu hârtie de copt și coaceți-o în cuptorul preîncălzit timp de 35-40 de minute. Micșorați temperatura cuptorului până la 160°C. Îndepărtați hârtia de copt și coaceți prăjitura încă timp de 25 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Lăsați prăjitura să se răcească puțin și îndepărtați forma de copt.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

Loading...