Pulpe de găină în marinadă de chefir

Timp de preparare: 35 de minute

Cantitate obținută: 6 porții, 467 kcal/porție

Loading...

Pulpele de găină coapte în cuptor sunt una dintre bucatele universale pe care le gătesc. Astăzi vom prepara marinada din chefir și le vom coace în cuptor pentru a micșora cantitatea de ulei. Este un deliciu absolut, iar diferența în a le marina câteva ore sau o noapte întreagă e una colosală, de asta vă recomand să le lăsați în marinadă pentru o noapte.

Ingrediente

2 pahare de chefir

5 căței de usturoi

1 lingură de sare

1 lingură de zahăr

1 linguriță și jumătate de paprica

1,5 kg gambe

ulei de măsline

piper negru măcinat

Cum se prepară?

Amestecați într-un vas usturoiul tocat, chefirul, sarea, zahărul, piperul negru și paprica. Lăsați pulpele să se marineze pentru 2 sau mai multe ore la frigider. Le puteți lăsa în vas sau într-un pachet ermetic, dat fiind că amestecul se va repartiza uniform.

Încălziți cuptorul la 220 de grade și acoperiți o tavă cu folie de aluminiu. După ce ați aranjat pulpele în tavă, le puteți stropi cu suc de lămâie și să mai adăugați mirodenii.

Coaceți timp de 30 de minute, până când pielița va deveni rumenă. Dacă veți împunge carnea cu furculița, sucul acesteia trebuie să fie transparent. Serviți-le îndată. Pentru garnitură puteți prepara orez sau cartofi în orice formă.

Loading...