Radacinile de la orhidee putrezesc si se usuca? Cum trebuie sa procedezi pentru a avea flori din nou

Cele mai principale cauze sunt: nerespectarea regulilor de ingrijire a acestei plante, si anume: insuficienta de lumina sau iluminarea excesiva, substratul prea umed, uscarea balotului de pamant in perioada calda; floarea este afectata de o infectie bacteriana sau fungica; orhideea este foarte batrana.

CE MASURI TREBUIE SA INTREPRINDETI ATUNCI CAND DESCOPERITI RADACINI MOARTE?

Loading...

In primul rand, trebuie sa incepeti sa aveti grija de planta, respecand toate regulile. O astfel de floare poate fi “readusa la viata” numai daca i se asigura toate conditiile favorabile pentru aceasta. Sistemul radicular tanar poate creste doar in cazul in care sunt lastari noi.

Iar pentru aparitia acestora, sunt necesari mugurii verzi, care trebuie sa fie sanatosi. Deci, incercati sa gasiti acesti muguri.

TRATAMENTUL RADACINILOR DE ORHIDEE.

Sistemul radicular al plantei bolnave trebuie zilnic inmuiat in apa pentru o anumita perioada. Deci, dupa ce inmuiati radacinile in recipeintul cu apa, il transferati pe un pervaz.Se recomanda se efectuati procedura la temperatura de aproximativ 20°C.

In fiecare dimineata, trebuie sa turnati apa, pana nivelul acesteia acopera complet radacinile plantei. Tineti planta in apa timp de 1-2 ore, desi ”baile” mai indelungate nu ii pot face nici un rau.

Pentru ca mugurii care dorm sa se trezeasca, se recomanda sa faceti bai, adaugand in ele preparate, care stimuleaza cresterea.

Deci, intr-un litru de apa adaugati 1 picatura de biostimulator pentru plante. Totusi, trebuie sa fiti atenti si sa nu repetati aceste bai des, de 2 ori pe saptamana este suficient.

CAT DE REPEDE SE VA RECUPERA FLOAREA?

Fiecare caz este individual. Uneori, este nevoie de 1-2 luni, alteori – 9-10 luni, exista si plante care nu isi mai revin, necatand la toate eforturile depuse. Daca incepeti procedura de recuperare primavara sau toamna, atunci sansele succesului sunt mult mai mari.

ORHIDEEA A DAT RADACINI TINERE.

Orhideea a dat radacini tinere, ce faceti mai departe? Odata ce ati descoperit radacinile tinere, trebuie sa incetati sa mai fertilizati planta.

De regula, aceste radacini cresc si se dezvolta foarte rapid. Cand radacinile noi ating lungimea de 5 cm, puteti planta orhideea in ghiveci.

Tineti cont de faptul, ca planta se uda moderat, pentru ca solul sa nu fie prea umed. Udati orhideea doar in momentul cand substratul este uscat bine.

Loading...