Rețetă pentru Felie de budincă și smântână – o prăjitură simplă și delicioasă

Pentru umplutura de budincă și smântână dintre cele două blaturi trebuie să folosim smântână de cel puțin 20% grăsime, altfel crema va rămâne ușor lichidă și după coacere. Recomand prepararea prăjiturii cu o zi înainte de servire, așa va avea timp suficient să se întărească în totalitate.

Poate fi ținută la frigider sau într-un loc rece mai multe zile, așa poate fi păstrată chiar până la finalul sărbătorilor. Sigur, asta în cazul în care puteți rezista acestei bunătăți.

Loading...

Aveți nevoie de următoarele ingrediente

Pentru blat (pentru o tavă de 22 x 32 cm)

400 g făină

250 g margarină Rama

100 g zahăr pudră

1 ou mare

2 linguri cacao fără zahăr

1 lingură smântână

1 linguriță bicarbonat de sodiu

Pentru crema de budincă și smântână

2 pachete de budincă de vanilie

500 ml lapte

200 g zahăr pudră

2 plicuri de zahăr vanilat

550 g smântână dulce(cel puțin 20% grăsime)

Cum se prepară?

Amestecăm făina cu margarina tăiată cubulețe. Când devine aluatul sfărâmicios adăugăm zahărul pudră,
bicarbonatul de sodiu și cacaoua. După asta adăugăm smântâna, oul întreg și cu mișcări energice frământăm aluatul până devine ușor de întins, apoi împărțim în 2 părți egale.

Pe hârtie de copt presărată cu făină întindem aluatul pe dimensiunea tăvii. Punem foaia împreună cu hârtia de copt în tavă. ( Hârtia de copt trebuie să fie puțin peste marginea tăvii.)

Pregătim crema de budincă și smântână și o întindem uniform peste foaia din tavă.

Pentru cremă, amestecăm pudra de budincă cu puțin lapte până devine netedă, apoi punem restul laptelui. După, adăugăm zahărul pudră, zahărul vanilat și amestecând continuu fierbem budinca până devine groasă.

Când e suficient de groasă, luăm de pe foc și o lăsăm să se răcească în totalitate (eu am răcit budinca amestecând continuu, așa am obținut o cremă netedă). După ce budinca s-a răcit complet adăugăm treptat smântâna. (folosiți neapărat smântână cu grăsime 20%, altfel crema va fi fluidă.)

După ce întindem uniform crema peste prima foaie, întindem și a doua foaie și așezăm cu grijă peste cremă.

Punem prăjitura în cuptorul preîncălzit, apoi coacem la temperatură medie timp de 25 – 30 de minute (Eu am copt la 150 de grade, timp de 25 de minute). După ce o scoatem din cuptor, lăsăm în tavă sa se răcească în totalitate, apoi o punem la frigider pentru câteva ore. (eu am lăsat-o până a doua zi la frigider.)

Înainte de servire, o scoatem din tavă și o presărăm cu zahăr pudră după gust.

Recomand prepararea prăjiturii cu o zi înainte de servire, așa va avea timp crema să se întărească în totalitate. O putem păstra la frigider 3 – 4 zile.

Să o savurați cu plăcere!

Loading...