Rețeta perfectă de piftie… Vei avea cele mai limpezi și gustoase piftii!

Tradiționala piftie de porc, gustoasă și aromată cu usturoi nu poate să lipsească niciodată de pe masa îmbelșugată de Crăciun.

Mai mult, nutriționiștii spun că dintre toate preparatele, aceasta poate fi consumată fără grija că veți pune kilograme în plus pentru că are puține calorii, fiind totodată bogată în proteine.

Loading...

Iată care este cea mai simplă, dat totodată cea mai gustoasă rețetă de piftie. Odată ce o veți gusta, nu vă veți mai putea opri.

Mod de preparare

Pentru obținerea acestui preparat senzațional, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1/2 cap de porc, 2 picioare de porc, 500 g carne macră de porc, 2 morcovi, 2 cepe, 1 rădăcină de țelină, 1 rădăcină de păstârnac, 2 foi dafin, 10 căței de usturoi, sare. spălați bine capul de porc și picioarele, apoi le pârliți la flacăra aragazului.

Ulterior, puneți la fiert în apă rece, cu sare, alături de carne.

Fiți atenți și luați mereu spuma, iar când aceasta nu se mai formează adăugați legumele și foile de dafin. Lăsați la fiert la foc mic în jur de patru ore, până veți observa că se desprinde carnea de pe oase.

După aceasta, pisați bine usturoiul

Curățați carnea de pe oase și puneți în mod egal în boluri. Strecurați zeama în care au fiert ingredientele, strecurați bine și amestecați cu usturoiul pisat. Lăsați 15 minute și strecurați din nou, apoi turnați peste carne. Preparatul se pune la rece până a doua zi.

Loading...