Rețetele toamnei – Prăjitura cu griș și mere, un deliciu la îndemâna oricui

Vă e poftă de ceva dulce și nu știți ce să alegeți? Optați pentru cel mai simplu și mai bun desert: prăjitura cu griș și mere. Se prepară foarte simplu și are un gust incredibil.

În plus, merele ajută la scaderea nivelul colesterolului din sânge, reducerea riscul apariției bolilor respiratorii, potolesc setea, scad mucoasa și țin departe bolile de plămâni.

Loading...

Cum se prepară?

Pentru obținerea prăjiturii cu mere și griș aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Pentru călirea merelor: 3 mere mari, 50 g unt, un sfert de cană cu zahăr.

Pentru aluat: 200 g griș, 150 g zahăr, 2 ouă, 250 g kefir, 1 linguriță cu bicarbonat de sodiu, 20 g cacao.

Amestecați într-un vas grișul, zahărul, ouăle, kefirul și bicarbonatul de sodiu, apoi lăsați să respire în jur de o jumătate de oră. Spălați foarte bine merele, scoateți semințele, apoi tăiați fiecare măr în 10 felii.

Topiți untul într-o cratiță, apoi puneți feliile de măr și zahărul și căliți timp de câteva minute, amestecând tot timpul. Tapetați o tavă cu hârtie de copt și introduceți merele călite. Peste acestea, turnați apoi aluatul și puneți totul la cuptor.

Lăsați să se coacă în jur de 25-30 de minute. După ce s-a copt, lăsați prăjitura să se răcească, apoi o scoateți din tavă și presărați cu zahăr pudră. Dacă doriți, puteți orna cu frișcă.

Loading...