S-a dat lege: vesti proaste pentru cei care au datorii la intretinere! Ce se intampla daca nu platesti intretinerea la timp

De astazi a intrat in vigoare noua lege a asociatiilor de proprietari, care aduce amenzi uriase si reguli noi pentru locatari.

Astfel, cei care nu isi platesc intretinerea timp de 3 luni se pot trezi cu o notificare pe cartea funciara, fiind astfel in imposibilitatea de a vinde apartamentul.

Loading...

Mai mult, legea da dreptul asociatiei de proprietari ca, in cazul acumularii de datorii, sa puna ipoteca pe apartamentul respectiv. Cei care nu isi platesc intretinerea pot ramane astfel fara casa.

Alte modificari aduse de noua lege a asociatiilor:

– proprietarii care inchiriaza apartamentul au obligatia sa anunte asociatia in termen de 10 zile de la semnarea contractului;

– cei care locuiesc la parter sau la etajul 1 vor putea fi scutiti de la plata cheltuielilor cu functionarea liftului;

– proprietarii nu vor mai putea face modificari la fatada exterioara a blocurilor pe cont propriu.

Il consumi zilnic si iti distruge ficatul! Este mai periculos decat alcoolul

Doctorii trag un semnal de alarma cu privire la acest aliment!

Zaharul este inamicul numarul 1!

Expertii sustin ca principala problema a consumului excesiv de zahar este ca ficatul are o capacitate limitata de a-l metaboliza. Doar 6 lingurite de zahar pe zi pot fi procesate in totalitate de ficat. Cum cei mai multi dintre noi consuma, prin alimentele si bauturile ingerate zilnic, cel putin 20 de lingurite de zahar, se pune problema aparitiei afectiunilor grave de sanatate cum este diabetul de tip 2, boli cardiovasculare, hipertensiune, dementa si chiar cancer.

“In timp, consumul cantitatilor mari de zahar pot duce la alterarea iremediabila a organelor vitale, mai ales a pancreasului si a ficatului. Pancreasul produce insulina pentru a metaboliza zaharul, iar daca este fortat sa “lucreze” suplimentar, nu va mai face fata fluidizarii corecte a sangelui. Zaharul in exces oboseste si ficatul care, in mod normal, este obisnuit sa metabolizeze fructoza, fortandu-l astfel sa transforme excesul in grasime. Aceasta grasime este stocata de ficat, dar este si trimisa spre restul organelor prin sange”, a spus Dr. Robert Lusting, profesor la Universitatea Pediatrica de Endocrinologie din California, San Fransisco.

Loading...