S-a facut anuntul: pensiile se vor tripla! De cand vor primi pensionarii mai multi bani

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat la Sedinta Organizatiei Pensionarilor Social Democrati ca pana in anul 2021 toate pensiile vor fi dublate.

Mai mult, oficialul a adaugat ca unele dintre ele vor fi triplate. Liviu Dragnea a mentionat si ca punctul de pensie va fi majorat in continuare astfel:

Loading...

– in 2020 va ajunge la 1.775 lei

– in 2021 va ajunge la 1.875 lei.

“Dar acel coeficient care va fi introdus in lege, care se va inmulti cu numarul de puncte acumulate, ala nu va ramane fix pe vecie, el va creste cu rata inflatiei si noi o sa punem aici, in Parlament, la care vom adauga unul sau doua procente, deci in fiecare an va creste.

“Adica, noi o sa ajungem in 2021 cu unele pensii triple, oricum toate pensiile vor fi dublate, pentru ca fata de 871 punctul de pensie in 2016, la 1.775 in 2020 este o aritmetica simpla, se dubleaza.

“Si mai sunt acolo cateva prevederi importante in noua lege a pensiilor. Sigur, incep dezbaterile in Parlament, vom discuta pe ea daca mai poate fi imbunatatita”, a declarat Liviu Dragnea.

Multi pensionari isi pot mari pensia dupa ce completeaza acest document! Uite cum se pot primi mai multi bani in fiecare luna

Noua Lege a pensiilor introduce un nou concept, acela de indemnizatie sociala minima.

Astfel, pensionarii care au stagiul de cotizare sub 15 ani vor beneficia de aceasta indemnizatie sociala, a carei valoare este de 640 lei.

Masura este valabila si pentru cei care se afla deja in plata. Pensia lor va fi recalculata dupa noua formula, iar daca suma rezultata va fi mai mica decat indemnizatia sociala minima, pensionarii vor putea opta intre cele doua.

Daca optiunea nu va fi exprimata in termen de 3 luni de la recalculare, pensionarul ramane cu suma rezultata in urma recalcularii.

Pentru exercitarea optiunii trebuie completat un formular pretimbrat primit de la Casa Nationala de Pensii, formular care va fi trimis ulterior prin Posta.

Practic, prin noua lege a pensiilor, toti pensionarii care au pensii mai mici de 640 lei vor putea primi lunar garantat aceasta suma.

Loading...