Salvează această rețetă – Aceasta este rețeta de mici pe care o făceau bătrânii noștri. Delicios!

Vă prezentăm cea mai bună rețetă de mici pe care o făceau bătrânii noștri. Bineînțeles, cum este normal, fiecare gospodar a adaptat rețeta după propriul gust și zona din care provine.

Ingredientele de care ai nevoie: 500g carne tocată de vită, porc și oaie (după preferințe), 200 ml zeamă oase de vită, 3 căței de usturoi, 1/2 linguriță de bicarbonat, condimente (după gust).

Loading...

Cum se prepară:

Deși carnea pe care o cumpărați este tocată în prealabil, vă recomandăm să o mai dați printr-un robot de bucătărie sau o mașină de tocat, deoarece condimentele vor pătrunde mult mai bine într-o pastă mai moale. Se amestecă bine, bine, adăugând treptat zeama de oase.

Adăugăm și condimentele.

Ca un mic secret, vă recomandăm ca după ce ați format micii să îi lăsați la rece între 3 și 24 de ore pentru a se pătrunde bine. Adaugă-i atunci când grătarul/tigaia sunt bine încinse, lăsându-i câte 2 minute pe fiecare parte. Mai lasă-i pe final cel mult 10 minute și scoate-i rapid!

Cremă de vanilie pentru prăjituri – Cea mai simplă și cea mai gustoasă rețetă pe care am găsit-o

Cremă de vanilie pentru prăjituri – Cea mai simplă și cea mai gustoasă rețetă pe care am găsit-o; se prepară din următoarele ingrediente…

Ingrediente

500 ml lapte

100 g zahar pudra

40 g faina / 20 g amidon

6 galbenusuri

un baton vanilie

Cum se prepară?

Se pune laptele la fiert cu pastaia de vanilie despicata pe jumatate si cu miezul scos. Dupa ce laptele a fiert, se scoate pastaia de vanilie si se pune laptele in bolul mixerului, in care se adauga ouale, zaharul si faina/amidonul.

Se amesteca treptat pana cand compozitia devine cremoasa, apoi se pune din nou pe foc crema rezultata in care se amesteca constant. Nu se fierbe mai mult de 2-4 minute.

Loading...