Scapa de helicobacter pylori cu reteta pe baza de seminte de in

Bacteria helicobacter pylori se numara printre principalele cauze ale aparitiei bolilor tractului digestiv superior. Se estimeaza ca jumatate din populatie este infestata cu aceasta bacterie. Adauga o lingurita de seminte de in la 200 ml de apa clocotita.

Toarna decoctul intr-o cana, apoi acopera cana si las-o asa timp de 2-3 ore. In urma, strecoara fiertura si ia cate o lingurita de seminte de in inainte de fiecare masa.

Loading...

Suspensiile gelatinoase din semintele de in reduc durerile si arsurile stomacului, mai ales in cazul gastritelor, manifestate prin iritatia mucoasei stomacale.

Dar eradicarea acestei bacterii nu este singurul motiv pentru care se recomanda sa consumi zilnic seminte de in. O lingura de seminte de in pe zi sprijina digestia, regleaza tranzitul intestinal si previne aparitia multor boli si afectiuni.

S-a observat ca frecventa infectarii cu Helicobacter Pylori variaza in functie de zona geografica, varsta si factori socio-economici.

Astfel, daca in tarile dezvoltate infectia cu Helicobacter Pylori este prezenta la 10% dintre persoanele sub 20 ani si ajunge la 50% la persoanele peste 50 ani, in tarile mediu si slab dezvoltate, bacteria este intalnita la 50% dintre persoanele sub 20 ani, depasind 80% la persoanele peste 50 ani. Helicobacter Pylori se transmite strict de la persoana la persoana.

Modul de transmitere nu este complet cunoscut, ceea ce se stie este ca infectia cu H. Pylori se transmite pe 3 cai: fecal-orala (reprezinta principala modalitate de transmitere a infectiei in tarile slab-mediu dezvoltate prin intermediul apei contaminate sau a mainilor murdare), oral-orala (saliva, placa dentara) si gastro-orala (mai rar).

Loading...