Se spune că este cel mai bun tort din lume – Tort Egiptean

Acest desert e o minune. Are câte puțin din fiecare: blat subțire, aromat și crocant, cremă galbenă și mătăsoasă, frișcă plină de surprize crocante. Este exact cât trebuie de dulce, așa că poți mânca fără probleme mai mult de o felie.

INGREDIENTE

Loading...

Pentru 3 blaturi subțiri

6 albușuri, 6 linguri de zahăr, 2 și 1/2 linguri de făină, 150 g alune de pădure/nuci măcinate

Pentru crema de gălbenușuri

10 gălbenușuri, 10 linguri de zahăr, 3 linguri rase de făină/amidon de porumb, 20 g zahăr vanilinat, 340 ml lapte, 170 g unt, 1 fiolă esență de vanilie

Pentru crema crocantă

200 g +4 linguri de zahăr caramelizat (făcut ca pentru crema de zahăr ars), 130 g alune de pădure/nucă tocate, 200 ml frișca lichidă

Pentru decor (opțional)

alune de pădure/nuci tocate, frișcă bătută, bucățele de zahăr caramelizat

MOD DE PREPARARE

Preîncălzește cuptorul la 170 de grade Celsius.

*BLATUL

Cantitățile de la cele 3 blaturi sunt date împreună, dar pentru că le vei coace separat, ingredientele pentru fiecare blat în parte sunt: – 2 albusuri, – 2 linguri zahăr, – 1/2 lingură de făină, – 50 g alune măcinate/nuci.

Bate albușurile bine, adaugă încet zahărul și bate pentru omogenizare. Încorporează treptat făina și alunele/nucile măcinate. Întinde pe o tavă rotundă cu diametru de 20 de cm și dă la cuptor pentru 25 de minute.

Repetă pentru fiecare blat din cele 3.

*CREMA DE ALBUȘURI

Într-o cratiță medie, pe foc mic, amestecă încontinuu gălbenușurile, zahărul, făina/amidonul, zahărul vanilat și laptele până când obții o cremă omogenă și tare. Lasă crema la răcit. Bate untul bine și adaugă-l treptat, amestecând continuu, cremei răcite.

*CREMA CROCANTĂ

Cu ajutorul unei spatule, amestecă frișca bine cu alunele/nucile tocate și zahărul caramelizat zdrobit bucăți (nu pisat)

*MONTAREA TORTULUI

Se face simplu: 1 blat, 1 strat de cremă de gălbenușuri, 1 strat de cremă crocantă. Repetă.

Îți va rămâne niște cremă de gălbenușuri, cu ea poți tapeta marginile tortului.

*ORNAREA TORTULUI – OPȚIONAL

După inspirație și gust, poți orna cu frișcă, extra-zahăr caramelizat, nuci, alune tocate sau chiar fulgi de migdale.

Loading...