Singurul lucru pe care trebuie să-l faci după ce speli vasele. E un truc deștept

Spălatul vaselor și, în general menținerea curățeniei în casă, reprezintă pentru cei mai mulți o adevărată corvoadă.

Dacă nu beneficiezi de mașină de spălat vase, trebuie să ții cont de anumite aspecte atunci când speli manual.

Loading...

În primul rând, trebuie să alegi cu grijă detergenții de vase pe care îl folosești la spălare. Unele substanțe chimice pot distruge materialele din care sunt făcute tacâmurile. Se pot zgâria ușor, mai ales dacă pe lângă anumiți detergenți folosești și bureți din sârmă.

În general, spălăm vasele în chiuvetă. Toată murdăria rămâne pe chiuveta, iar dacă vasele spălate au fost pline de ulei lipicios și grăsimi încinse, acestea s-ar putea să rămână la suprafața chiuvetei și iată cum ai dat de o altă problemă.

Singurul lucru pe care trebuie să îl faci în acest caz este să presari în chiuveta două linguri de bicarbonat de sodiu, să pui dopul chiuvetei și să lași așa vreme de câteva minute (5 până la 10 minute maximum).

O să vezi cum chiuveta se va curăța imediat de impurități. Va fi ca nouă, mai lucioasă și fără resturi alimentare care se lipesc și se îndepărtează cu greu.

Dacă ai mașină de spălat vase, iată cum trebuie s-o întreții

Umple chiuveta din bucătărie pe jumătate cu apă şi adaugă 2 căni de oţet, pentru a pune la curăţat părţile rabatabile ale maşinii de spălat în timp ce îi cureţi părţile laterale si baza. Dacă nu vrei să foloseşti oţet, poţi utiliza zeamă de lămâie sau produse speciale pentru curăţarea maşinii de spălat vase.

Curăţă mizeria depusa în găurile braţelor rotative.Verifică dacă apa poate trece prin aceste găuri, în caz contrar maşina nu va funcţiona corespunzător. Pentru înlăturarea mizeriei poţi folosi beţişoare de urechi sau scobitori, în funcţie de mărimea găurilor

Scoate rafturile şi suporturile din maşina de spălat vase cu grijă. Dacă acestea sunt mici, le poţi pune în soluţia din chiuvetă, pentru a le curăţa, dacă sunt mari şi nu încap, sterge-le cu o cârpă înmuiată în soluţia din apă şi oţet.

Sterge marginile uşii şi garnitura de etanşare. Aceste părţi nu intră în contact cu apa, când maşina spală vasele. Foloseşte o cârpă moale.

Foloseşte maşina de spălat vase în mod regulat, pentru a impiedica acumularea de resturi de mâncare şi de mizerie în interiorul acesteia. Astfel, nu va trebui să o cureţi foarte des. Ocazional, este indicat să treci maşina printr-un ciclu de spălare scurt, cu consum mic de apă, fără vase în interior.

Dă drumul la apă caldă în chiuvetă, înainte de a porni maşina de spălat vase. Aceasta va curăţa mai bine vasele dacă apa e fierbinte. Din cand în când foloseşte apă cu oţet, pentru un ciclu de spălare, fără vase, pentru curăţarea maşinii în interior.

Loading...